https://www.mobil.se/nyheter/lista-de-5-mest-prisv-rda-surfplattorna
557947
Nyheter
Julklappstips från Mobil

Lista: De 5 mest prisvärda surfplattorna

Mobils redaktion ger tips på mobila julklappar för alla. Här tipsar vi om prisvärda surfplattor för hela familjen.

Sida 1

Surfplattor har blivit lite av en pryl som finns i varje hem. En nyligen släppt rapport visar att fyra av fem svenska barnfamiljer har minst en platta i sitt hem. Men allt behöver inte vara största och dyrast möjliga modell av Apples Ipad. Surfplattor med Android har vuxit till sig rejält på alla håll och fungerar faktiskt lika bra för de vanligaste uppgifterna en surfplatta utsätts för, såsom film, streamingtjänster, läsning, mail och webbsurf. Här tittar vi närmare på fem riktigt prisvärda alternativ som inte spränger plånboken.

Google Asus Nexus 7

Numera har Google släppt Nexus 9 som årets modell, men fjolårets variant fungerar bra fortfarande och är numera riktigt billig. Det är en smidig historia med en sju tum stor skärm och ett helt rent Android, fritt från eventuella skräpappar eller mjukvaruskal som många andra tillverkare ”inkluderar” vare sig vi vill eller ej. Prestandan håller dessutom för det mesta än idag.

Mer info: www.asus.com
Ca Pris: 2200 kr (16GB), 2400 kr (32GB), 3500 (32GB 4G)

Asus Memo Pad 7 ME572

Då Asus tillverkade Nexus 7 får det här ses som en slags andlig uppföljare. Finns i antingen sju eller åttatumsmodell både med och utan 4G-uppkoppling. Här är formatet betydligt mer slimmat, skärmen något bättre och prestandan upptrissad en del. De tillägg Asus själva stoppat in i plattan är dessutom för det mesta riktigt välkomna.

Ca Pris: 2300/3000 kr (med/utan 4G)
Mer info: www.asus.se

Sida 2

Samsung Galaxy Tab 4 10.1

Tab-serien från Samsung har gått ifrån att vara toppmodeller till mer prisvärda historier och med fjolårets Tab 3-serie blev de samtidigt tillräckligt snabba för att inte vara allt för frustrerande. Tab 4 bygger vidare på det hela och kan ses som ett ganska bra val för den prismedvetne. Tilläggas bör dock att Samsungs eget mjukvaruskal Touchwiz tynger ner systemet onödigt mycket, även om det tillför rätt många skoj funktioner.

Ca Pris: 2400 kr (16GB Wifi)
Mer info: www.samsung.se

LG G Pad

Fjolårets G Pad från LG har gått ner en del i pris och är ett i allmänhet stabilt val om du letar efter ett mellanting mellan de mindre sjutummarna och de större tiotummarna. Trots åldern är det fortfarande ganska bra drag i plattan och formatet är någorlunda smidigt.

Ca Pris: 2300 kr
Mer info: www.lg.com/se

Trekstor Surftab Xiron

Många surfplattor i reklamblad och liknande av de lite mer okända märkena har ofta ett pris som är lite för bra för att vara sant. Ofta är det just precis så också, då varken skärm eller prestanda brukar vara godkänt ens för prislappen. Av det vi sett från Trekstor klarar den sig ändå riktigt bra sett till sin låga prislapp, både när det kommer till skärmen och prestandan. Den är kanske inte riktigt jämförbara med något för dubbla priset, men som instegsplatta fungerar den bra.

Ca Pris: 1300 kr
Mer info: www.trekstor.co.uk

Mobil Julklappstips

Relaterade artiklar