Nya lurar

Mästarna får uppföljare: "I juni kommer nya topphörlurar från Sony"

Sonys populära WF-1000XM3 har varit omtyckta av många och nu sägs det att uppföljarna är på väg.

Publicerad Uppdaterad

Sonys true wireless-lurar med den minnesvärda modellbeteckningen WF-100XM3 är av många ansedda som bland de bästa på marknaden. Och nu ryktas det om att det kommer att komma en uppföljare i år. Den kommande modellen verkar få namnet WF-1000XM4. Dokument från FCC (Federal Communications Comission) verkar peka mot att de ska lanseras i juni och den tydligaste nyheten är en ny, mer kompakt design. 

Vad gäller de tekniska specifikationerna så är det inte så mycket vi vet. Olika källor säger olika saker om till exempel batteritid. På vissa ställen nämns nio timmar i lurarna och nio timmar i fodralet. På andra ställen nämns inget om tiden i fodralet men sex timmar i själva lurarna. Däremot så nämns det att fodralet ska kunna laddas direkt genom en kompatibel Sony Xperiatelefon. Det vill säga trådlös laddning genom att fodralet ligger på telefonen, något som kan vara intressant om det stämmer. Eftersom nyligen lanserade Xperia 1 Mark 3 har stöd för just omvänd trådlös laddning är ryktet klart rimligt.

Tidiga bilder på förpackningen ska också avslöja IPX4-tätning. Sen får man väl också utgå ifrån att ett par toppmodeller ska ha aktiv brusreducering och kompatibilitet med diverse röststyrda tjänster, precis som föregångarna har. 

Om lanseringen är i juni dröjer det inte länge förrän vi får reda på om ryktena stämmer eller inte. 

Källa