Uppköpta

Mediamarkt lämnar Sverige – 29 butiker får annat namn

Det var 2006 som Mediamarkt, Europas då största återförsäljare av elektronik, öppnade i Sverige. Nu kastar jätten in handduken.

Publicerad Uppdaterad

Mediamarkts 29 varuhus i Sverige får nytt namn. Det är norska Power, som idag enbart har onlinehandel i Sverige, som ska ta över. Power, som har fysiska butiker i Norge, Finland och Danmark, tar över Mediamarkts butiker i Sverige och de kommer alltså att få Powers namn. Namnbytet ska ske i sommar.

Arkivbild

Mediamarkt har cirka 1300 medarbetare i Sverige och Powers uppköp av verksamheten inkluderar alla anställda, varuhus, lokaler och distributionen. Mediamarkt kommer framöver att äga tjugo procent av Power Sverige, men försvinner som varumärke på svenska marknaden. Power tar även över alla kund- och garantiåtaganden från Mediamarkt Sverige.

I Sverige ägde från början KF butikskedjan Power efter att kedjan skapats med de dåvarande City Stormarknadbutikerna som grund. 2004 köptes Power av norska Expert, bytte namn till Expert Stormarknad och 2012 gick de i konkurs. Power drev dock vidare butiker i resten av Norden. För ett par år sedan öppnade Power webbutik i Sverige men har inte haft fysiska butiker förrän nu då de alltså tar över Mediamarkts varuhus. 

Power International AS driver idag Power, Punkt1 och Expert i Danmark samt Power i Finland och Norge. 

Källa