Betala för en bättre assistent

Microsoft Copilot får en Pro-version som kostar pengar

Med bättre språkmodeller, fler funktioner och snabbare svar vill Microsoft få dig att öppna plånboken.

I USA har Microsoft nu lanserat en mer kraftfull version av sin digitala assistent Copilot som går under namnet Copilot Pro. Det handlar om en prenumerationstjänst som kostar 20 dollar/månad i USA, men när den lanseras i Sverige och till vilket pris är inte känt.

Copilot Pro erbjuder både bättre versioner av befintliga funktioner, samt en del helt nya.

Bland de förbättrade återfinns bland annat de senaste och mer kraftfulla språkmodellerna från OpenAI och möjligheten att kunna skapa versioner av Copilot. Pro-användare kommer även att få prioriterad tillgång till snabba svar och extra prestanda när det är många användare som använder tjänsten samtidigt.

Pro-versionen ger även tillgång till en mängd olika AI-funktioner i företagets Office-program för omfattande textbearbetning, svara på mejl, skapa Powerpoint-presentationer och mycket mer. Det inkluderar även en bättre och mer kraftfull bildskapare som bland annat kommer att kunna skapa bilder i landskapsformat

Om du inte prenumererar på officepaketet Microsoft 365 kommer det även att vara möjligt att prenumerera på Copilot Pro, men eftersom du inte har office-programmen kommer den funktionaliteten inte att finnas.