Surface Phone

Microsoft sägs göra om nästa mobil från grunden

Absolut största stoppklossen för produktivitet är att det (fortfarande) bara gjorts plats för Micro SD-kort och inte fullstora SD-kort.

Enligt Windows Central har Microsoft skrotat vårens Intel-baserade mobil och gett Surface-teamet i uppdrag att ta fram en helt ny modell.

Publicerad Uppdaterad

När Lumia 950 och 950XL lanserades såg chefen för Microsoft Devices, Panos Panay, inte särskilt entusiastisk ut. Det har spekulerats i att Panay, som är mannen bakom Surface-serien, har haft en egen Surface-telefon under utveckling, och att han när hans enhet slogs ihop med före detta Nokia-teamet var måttligt imponerad av deras arbete.

Det har länge cirkulerat att Microsoft har en mobiltelefon under utveckling med Intelprocessor och metallskal för lansering under våren, och det har förmodats vara Surface-mobilen.

Windows Centrals chefredaktör Daniel Rubino citerar nu anonyma källor när han skriver att denna mobil, som trots allt var ett projekt från det före detta Nokia-teamet, skrotats, och att Surface-teamet fått i uppdrag att ta fram en ersättare. Enligt hans källor är hårdvaran inte spikad och flera olika varianter testas internt.

Intel sägs vara inblandade på något vis även med den nya mobilen, troligen chipsetet, även om en populär önskedröm är att mobilen använder en x86-processor och därmed kan köra riktiga Windowsprogram utöver appar. Troligen är det en av varianterna Microsoft testar.

Det tar sin tid att göra en ny mobil, och den lär knappast kunna lanseras före andra halvåret 2016, troligen i samband med nästa stora planerade uppdatering av Windows, som bland annat sägs ge bättre Continuum-stöd.

I övrigt spekulerar Daniel Rubino en hel del i en analys som är värd att läsa i sin helhet här.

Källa