Motsättningarna trappas upp

Microsoft tar Epics parti i Fortnite-kriget

Intygar att Apples tilltag att blockera Epics utvecklingsverktyg kan skada branschen.

Publicerad Uppdaterad

Motsättningarna mellan Epic Games och Apple blir allt större, inte minst efter Apples tilltag att blockera Epic Games utvecklingskonto vilket inte bara eliminerar utveckling utan även underhåll av exempelvis spelmotorn Unreal Engine.

Apple håller styvnackad på sina regler, medan Epics advokater laddar för juridiska drabbning och företaget försöker vinna över spelare till sin sida av saken med tävlingar och utlottningar.

Epic Games uppges samtala med bland andra Spotify, Sonos och Netflix för att få med dem på sin sida mot Apple. Nu blandar sig även Microsoft in i det hela och ställer sig på Epics sida. I ett uttalande konstaterar företaget att Apples beslut att blockera allt som har med Unreal Engine att göra påverkar företaget att utveckla och uppdatera produkter för Ios.

Microsoft har ju sedan tidigare erfarenhet av Apples regler för App Store då företaget tvingades lägga ner utvecklingen av sin strömmande speltjänst Xcloud för Ios på grund av Apples regler.

Eftersom Unreal Engine är en vital del av utveckling för många spelutvecklare kan Apples beslut leda till att ännu fler utvecklare ställer sig på Epic Games sida.