Annons

Minidator med Android och tablet från HP

Med särskilt Android-knappar och utan något annat operativsystem är den minidator som HP visat upp på CES-mässan helt inriktad på Googles operativsystem. Samtidigt visade man upp en kommande pekskärmsdator.

Publicerad Uppdaterad

HP är sparsamma med detaljer kring den dator man visat upp på CES-mässan i Las Vegas men den kan nog ses som ett första tecken på en rejäl Android-satsning från HP. Det är nämligen inte bara en vanlig HP-dator där man installerat en aningen modifierad version av Android, ett koncept som Acer redan prövat genom sin kombinerade Windows- och Android-modell.

Även om denmaskin som nu visas upp i någon mening är en prototyp där man inte vill avslöja särskilt mycket om vad som finns under skalet verkar man ändå ha kommit ganska långt när det gäller att få fram en dator som från början är gjord för att fungera med Android. Tekniska detaljer är man sparsamma med men samarbetspartner Qualcomm berättar gärna att det är en av deras Snapdragon-processor som används istället för någon av Intels Atom-processorer som man brukar hitta i den här typen av datorer. Datorn har pekskärm och inbyggt stöd för 3G. Att den enligt HP dessutom ska ha "lång batteritid" får man ta med en nypa salt men det säger i alla fall driftstiden hör till det som man valt att prioritera.

Ännu mer hemlighetsfulla är man om den produkt man kallar Slate. Det är en tablet-dator som endast består av en pekskärm. Operativsystemet är Windows 7 och den ska komma ut på marknaden någon gång under året. Man har släppt ett mycket kort videoklipp där det framgår att Slate bland annat är tänkt att konkurrera med eboks-läsare.

Webbplatsen Androidandme.com har publicerat ett Youtube-klipp om HP:s Android-dator:

www.youtube.com/watc...