1
1
https://www.mobil.se/nyheter/mobilen-kan-ge-en-ledtrad-var-du-bor
573248
Nyheter
falskt
Bor du på Östermalm i Stockholm har du troligtvis en Iphone

Mobilen kan ge en ledtråd var du bor

Apple är vanligast i Stockholm medan boende i Karlskrona föredrar Android.

December 2022 var en bra månad för mobilförsäljningen, enligt Telenors försäljningssiffror var det många hårda paket under våra granar. Försäljningsstatistiken, som baserar sig både på försäljning online och i butiker, visar också upp en rad andra detaljer som vårt mobilköpande. Östra Götaland var till exempel den plats i landet där det såldes procentuellt sett flest Android-mobiler, framförallt i Karlskrona där över 30 procent av försäljningen var Samsung-mobiler. I butiken på Östermalm i Stockholm var det däremot 94 procent av kunderna som valde en Iphone, vilket var den högsta procenten i hela landet.

Siffrorna visar också att just Apple-produkter oftast säljs i fysiska butiker, medan mobiler från Nothing och Xiaomi säljs mest online.

När det gäller vilka som var de populäraste tillverkarna var det också en ganska tydlig dominans - det var Apple och Samsung som gällde. De populäraste Iphone-modellerna var i tur och ordning Iphone 14 Pro, Iphone 14, Iphone 14 Pro Max, Iphone 13 och Iphone 11.

Bland Android-modellerna, där det borde finnas större potential för olika tillverkare att sälja bra, var det lika stor dominans som på Apple-listan, fast med Samsung. De populäraste modellerna var Galaxy S22, Galaxy S22 Ultra, Galaxy A33 5G, Galaxy S22 Plus respektive Galaxy A53 5G.

Källa

Ämnen