https://www.mobil.se/nyheter/mobilskal-med-inbyggd-t-ndare
527611
Nyheter
Knasigt eller genialiskt?

Mobilskal med inbyggd tändare

Om du någon gång har svurit över att du inte kan tända din cigarett med mobiltelefonen kanske du ska investera i en Lightercase. Cigarettändarmobilskalet finns nu uppe på Indiegogo för crowdfunding.

Ok, den var ny. När man tror att man har sett det mesta kommer någon och uppfinner ett mobilskal med inbyggd cigarettändare. Det finns så många sätt detta kan gå snett på att man får hoppas att konstruktören tänkt på alla.

Mycket verkar han i alla fall ha tänkt på. Cigarettändaren är tack och lov inte gasdriven utan av samma typ som man brukade hitta i bilar med ett elektriskt värmeelement. Det finns ett lock på tändaren som ska hindra den från att gå igång i fickan, och tändaren ska bara kunna vara igång maximalt fyra sekunder åt gången för att hindra överhettning. Dessutom ska skalet skydda mot värmen.

Tändaren ska klara att tända 500 cigarretter på en laddning. Förutom att fungera som tändare finns även en lampa som gör att Lightercase fungerar som ficklampa. Och så mobilskal förstås.

Lightercase finns uppe på Indiegogo för crowdfunding, vilket innebär att du kan hjälpa till att finansiera projektet, men det rör sig om så kallad "flexible funding", vilket innebär att tändarskalet kommer att produceras oavsett om man når upp till det avsedda finansieringsmålet.

Tändarskalet ska produceras för Iphone 4, 4s, 5 och 5s, Samsung Galaxy S3 och S4 samt HTC One.

Här nedan är tillverkarens demonstrationsvideo för konceptet.

Mer information finns på www.indiegogo.com/projects/first-ever-3in1-lightercase