3 år

Motomods kommer att leva länge

Oroa dig inte för att en ny telefon ska göra dina Motomods värdelösa.

Publicerad Uppdaterad

Lenovos Moto Z-serie är för stunden den enda telefonserie som du kan köpa med stöd för modulära delar. LG G5 finns fortfarande, men LG har varit väldigt tydliga med att satsningen gick åt skogen och att de inte vill höra talas om den (Fairphone 2 kan kallas modulär också, men hittills har inga moduler släppts). I fallet Moto Z är den modulär såtillvida att du klickar på olika tillbehör med hjälp av magneter på baksidan.

Men om du köper en Moto Z idag och en drös Motomods, kommer de vara värdelösa när Moto Z2 (eller vad den kan tänkas heta) dyker upp?

Lång livstid
Lenovos Sharay Shams, general manager för smartphones i mellanöstern, har svar på tal för de som är oroliga.

Vi kommer att släppa 12 Motomods i år som kommer att fortsätta vara kompatibla med telefoner som introduceras av företaget under de kommande tre åren.

Helt klart en vettig framtidsutsikt för både befintliga och framtida köpare. Dels kan du lugnt köpa en Moto Z idag utan att behöva oroa dig för att slänga pengar i sjön inför nästa telefonköp. Dels kan befintliga kunder glädjas åt att deras telefon kommer få nya och spännande tillbehör under en lång tid framöver.