https://www.mobil.se/nyheter/motorola-defy-t-lig-android-v-rsting
369620
Nyheter
Skenet bedrar

Motorola Defy - tålig Android-värsting

Motorolas stryktåliga Android-mobil visade sig vara klart annorlunda jämfört med andra tåliga mobiler. Stor, högupplöst pekskärm och touchknappar gör att den avviker en hel del från hur sådana telefoner brukar se ut och fungera.

Defy ska uppfylla kraven för tålighetsklassningen IP67. Det innebär att damm eller andra partiklar överhuvudtaget inte ska kunna komma in i telefonen och att den ska tålas att bli överspolad med vatten eller nedsänkt till 1 meters djup. Den tål alltså ungefär lika mycket som andra tåliga telefoner. Men dessa är som regel enkla modeller vilket gör att en Android-mobil med stor pekskärm blir i det närmaste unik.

Motorola använder version 2.1 av Android i kombination med det egna Blur-gränssnittet. Skärmen är 3,7 tum stor och har upplösningen 480x854 bildpunkter. Materialet i skärmen är av typen Gorilla Glass och ska vara pratiskt taget repfritt. Glaset täcker hela framsidan så det är touch-knappar istället för vanliga knappar under skärmen. På baksidan finns en 5-megapixelkamera med autofokus och led-blixt.

De fåtal tåliga smartphones som lanserats tidigare har i stort sett enbart varit avsedda för industriellt bruk och för att de skulle tåla omild behandling har de varit förseddda med tjocka och klumpiga skal som adderar flera centimeter till telefonens mått. Defy har de relativt blygsamma yttermåtten 107x59x13.4 millimeter, alltså inte större än vanliga Android-mobiler i den större storleks-klassen.

Precis som den nyligen lanserade Milestone 2 lär nog inte Defy dyka upp hos svenska återförsäljare men borde gå att få tag på i europoeiska webb-butiker när den börjar säljas under fjärde kvartalet.