https://www.mobil.se/nyheter/motorola-lanserar-moto-g6-g6-plus-och-g6-play
565169
Uppdaterar samtidigt Moto E-familjen

Motorola lanserar Moto G6, G6 Plus och G6 Play

Hela Motorolas G6-familj av telefoner är nu officiellt lanserad och gemensamt för alla de tre telefonerna är att de har stora skärmar i 18:9-format med tunnare kanter runt om. Motorola släpper även Moto E5 och Moto E5 Plus.

Givetvis levereras alla tre telefoner med Android 8.0 Oreo och de sparsmakade tillägg som Motorola varit kända för sedan tidigare. Det handlar alltså mest om olika utökade funktioner för gest- och röststyrning med genvägar till funktioner du använder ofta.

Prisvärd prestanda

Med Moto G-serien så brukar Motorola kombinera ett relativt attraktivt pris med bra prestanda utan att för den skull konkurrera med marknadens riktiga toppmodeller. Tittar vi först generellt på de här tre mobilerna så är Moto G6 Plus den som levererar bäst prestanda med ett snabbare systemchip och mer arbetsminne än de två andra, 4 GB istället för 3. Moto G6 Plus har också störst skärm, hela 5,9 tum. Moto G6 har en lite mindre skärm och Moto G6 Play sticker ut i mängden främst tack vare sitt batteri på hela 4000 mAh. Telefonen har också lägre prestanda och en skärm med lägre upplösning än de två övriga. Den kombinationen lovar gott för just bra batteritid.

Moto G6 här till vänster har dubbelkamera som G6 Plus medan G6 Play har en enklare lösning med en kamera på baksidan.

Dubbelkamera i alla utom G6 Play

När det gäller kamerorna specifikt så har de lite mer påkostade Moto G6 och Moto G6 Plus båda dubbla kameror så att du kan få effekt med oskarp bakgrund så att motivet lyfts fram tydligare. Det här känner vi igen även från förra generationen av Moto G som gjorde entré för inte alls särskilt länge sedan. Vidare så har både dubbelkamerorna på G6 och G6 Plus upplösningen 12 respektive 5 megapixel, men det skiljer en del i prestandan och det sitter olika sensorer i de båda telefonerna. En följd av detta är att G6 Plus kan spela in film i 4K, medan G6 saknar den möjligheten och G6 Plus kan dessutom fokusera snabbare och har en funktion för att känna igen motiv, till exempel ska den kunna tolka bildinformationen och identifiera kända kända platser/monument.

Alla tre telefonerna i G6-familjen har selfiekamera på 8 megapixel men det är bara G6 och G6 Plus som dessutom kan använda kameran för ansiktsigenkänning som alternativ till den fingeravtrycksläsare som alla tre telefonerna också har. Gemensamt för telefonerna är också att alla tre har snabbladdning, men saknar trådlös laddning.

Moto G6 Plus är den dyraste i familjen med vassats prestanda.

Har glasbaksida

Skulle man jämföra de här telefonerna med generationen innan så är det inte mycket som är förnyat, men till det yttre så är telefonerna alla utrustade med glasbaksida men det är bara G6 och G6 Plus som har någon form av fuktskydd. Moto G6 Play saknar helt vattenskydd och de övriga två har ett begränsat fuktskydd som gör att de ska klara stänk, men inte att sänkas ner under vattenytan, ingen av telefonerna har ip-klassning.

Släpps under maj och juni

Moto G6 och G6 Play släpps båda två till försäljning under juni i Sverige och då kommer Moto G6 att kosta 2500 kronor medan Moto G6 Play kostar 2000 kronor. Moto G6 Plus å andra sidan kommer redan i maj och den kostar 3000 kronor, eftersom det också är den av de tre telefonerna med vassast prestanda och störst skärm. 

Även Moto E5 och Moto E5 Plus lanserade

Samtidigt som Motorola lanserar Moto G6-familjen under lanseringseventet som sker i Sao Paolo i Brasilien visar man även upp Moto E5 och Moto E5 Plus. Båda telefonerna kommer till Sverige och har skärmar i 18:9-format. Moto E5 är utrustad med en skärm på 5,7 tum och ett batteri på 4000 mAh medan E5 Plus har ett batteri på hela 5000 mAh och en skärm på 6 tum. Rekommenderade prislapparna när dessa två telefoner kommer ut i handeln i Sverige under maj är 1500 kronor för Moto E5 och 1800 kronor för Moto E5 Plus.