Annons

Mobil eller gigantiskt smartarmband

Motorola visar upp nygammal version av vikbar mobil

Genom att tänka en bit utanför ramarna visar Motorola upp Adaptive Display Concept som testar en ny variant av vikbar mobil.

När vi tänker på vikbara mobiler handlar det nästan alltid om någon av designerna clamshell eller bok, även ofta kallade flip och fold när det talas om modellnamnen. På evenemanget Lenovo Tech World visar däremot Motorola upp en ny variant med en flexibel skärm på gångjärn som kan ge mobilen flera olika användningsområden. Motorola kallar den Adaptive Display Concept och kan till exempel vikas så att den blir sitt eget mobilstöd, men framförallt vikas så att den kan sitta runt handleden.

Skärmen i sin fulls storlek ligger på 6,9 tum, men kan växla över till att fungera som motsvarande en yttre skärm på vanliga vikbara mobiler, och blir då 4,6 tum.

Det är inte första gången som Lenovo, Motorolas moderbolag, har visat upp den här typen av vikbar mobil. Man visade upp ett snarlikt koncept redan 2016 vilket rann ut i sanden. Det återstår att se om den nya Adaptive Display Concept kommer att leda till något som dyker upp i butikerna.

Lenovo vikbar handledsmobil anno 2016.
Lenovo vikbar handledsmobil anno 2016.