Med Firefox OS

Mozilla jobbar på Chromecast-dödare

Mozilla vill inte låta Google ha allt roligt med webbläsarströmmande TV-stickor och sägs nu ha en egen variant av Chromecast på gång.

Publicerad Uppdaterad

Chromecast är en rätt skojig uppfinning som vi på det stora hela gillade när vi testade den nyligen. Om du missat grejen så är det en liten HDMI-sticka som du petar in i din tv för att sedan kunna strömma material över ditt lokala nätverk via webbläsaren Chrome, oavsett om den körs via dator, platta eller telefon.

Enligt Gigaom har Mozilla en liknande skapelse på gång. En svidande nackdel för utvecklare av andra webbläsare än Chrome är ju att du inte kan använda en Chromecast till dem, vilket Mozilla nu hoppas kunna ändra på.

Apparaten i fråga finns fångad på video här nedan, men då i prototypform (en prototyp som klarar av att köra Chromecast-appar lustigt nog). Enheten har än så länge inget namn, men den ska köra Firefox OS och ha betydligt färre restriktioner än Chromecast.

Som sagt är inget namn på tal än och således varken pris eller lanseringsdatum. Men vad tror ni? Har Google en värdig motståndare här eller blir det mest någon slags kuriosa i bakgrunden?