1
1
https://www.mobil.se/nyheter/narmare-titt-pa-nya-android-12-go-edition-mer-funktion-i-billiga-mobiler
571376
Nyheter
falskt
Android 12

Närmare titt på nya Android 12 Go Edition – mer funktion i billiga mobiler

Android 12 Go Edition är tänkt för mobiler med mindre spektakulär hårdvara som skulle bli för sega med den vanliga Android-versionen. Android 12 Go Edition har dock fått en del funktioner från fullversionen.

Om du har en telefon som inte har den vräkigaste hårdvaran och den största prestandan så finns Android Go Edition som är en nedslipad version som inte kräver lika mycket datahantering, det gör att även billigare och enklare telefoner kan köra det. Ett exempel på en sådan telefon, som kör Go-versionen, är Doro 8110, men Android Go är relativt ovanligt hos telefoner som säljs i Sverige då då ofta har bättre prestanda och drämed kör fullversionen av Android.

Nu har Google släppt lös den senaste versionen av Android Go Edition, nämligen nummer 12. Enligt Google så använder över 200 miljoner människor en telefon med Android Go Edition och de menar att dessa  nu kommer att få tillgång till ett OS som är snabbare, smartare och säkrare, i de fall då tillverkarna väljer att uppdatera. Appar ska starta upp till trettio procent snabbare och animationer ska vara bättre. De har inkluderat en del funktioner från Android 12, bland annat Splash Screen API vilket ska ge fler möjligheter till animationer när du startar en app. 

Ett sätt att spara datakraft i Android 12 Go Edition är att appar som inte används på länge kommer att stoppas i ett litet app-ide där de kan vara ur vägen och inte ta upp plats och batterikraft. För att ha möjlighet att undvika att det händer blir du notifierad när systemet vill begränsa appen och kan då sätta stopp för det.  De har även uppdaterat Files Go så att du kan ta tillbaka filer upp till trettio dagar efter att du raderat dem. 

Via Google Play och Nearby Share kan du dela appar med andra enheter i närheten. Du kommer också att kunna dela din telefon med andra och låta dessa använda din telefon genom att använda gästkonton, du kan låsa upp telefonen direkt med ett gästkonto från låsksärmen och efteråt kan du rensa gästkontot från vad trams din kamrat nu gjort. 

Den nya Privacy Dashboard som kom med Android 12 kommer även till Go Edition och du kan till exempel se vilka appar som använder vilken information och få en notifiering när en app använder kameran eller mikrofonen.

Källa