Som Daydream

Nästa Gear VR levereras med handkontroll

Samsung ryktas göra en Google med sitt nästa VR-headset.

Publicerad Uppdaterad

Som ett tillbehör till VR-hjärmen Gear VR har Samsung haft en liten spelkontroll för att kunna styra olika spel och appar bättre än med de inbyggda touchkontrollerna. Nackdelen är att det varit just ett tillbehör, vilket gjort att varken försäljning eller utvecklarstöd varit direkt lysande.

Nu verkar det som om Samsung tar sitt förnuft till fånga och gör som Google gjort med sitt Daydream-headset. Den version av Gear VR som släpps i samband med Samsung Galaxy S8 sägs nämligen komma med en inkluderad handkontroll. Enligt uppgift ska det vara en kontroll för enhandsbruk, det vill säga väldigt likt den som medföljer Daydream.

Löser problem
Nya Gear VR ska utöver det vara väldigt lik den som redan finns till Galaxy S7. En ny bit täckplast för att passa den nya telefonen ska vara den största förändringen rent fysiskt.

Samtidigt skulle det lösa flera problem som dagens VR-lösningar har. Dels borde det underlätta en hel del för utvecklare om en separat handkontroll blir standard för att styra upplevelserna, istället för att pröva en mängd olika lösningar för det hela.

Dels löser det just styrproblemet, som varit en ganska stor flaskhals för både Gear VR och segmentet i allmänhet. Med styrningen ur världen kanske vi kan hoppas på att innehållet utvecklas i lite snabbare takt.