https://www.mobil.se/nyheter/nexus-s-till-sverige-3-mars
388324
Nyheter
Säljstart för Google-mobilen

”Nexus S till Sverige 3 mars”

Google-mobilen Nexus S kommer att börja säljas i Sverige i början av mars.

På den svenska marknaden är det Samsung som står bakom försäljningen av den andra mobilen i Nexus-serien, som man har utvecklat tillsammans med Google.

Samsungs talespersoner vill inte säga något om när man planerar att börja sälja telefonen på den svenska marknaden, men enligt vad Mobil erfar är säljstarten planerad till första veckan i mars.

Den exakta tidsplanen avgörs i första hand av produktionskapacitet och att man har tillgång till tillräckligt stora volymer av telefonen som kan skickas ut till butikerna när försäljningen inleds.

Personer med insyn i planerna bekräftar att man har siktat in sig på vecka 9 och den 3 mars, torsdagen i den veckan, är ett datum som nämns från flera håll.

När Nexus S lanserades i decemeber var det den första mobilen som presenterades med version 2.3 av Googles operativsystem Android. Samsung hade som första tillverkare fått tillgång till systemet men i avtalet med Google ingick att mobiltillverkaren avstod från att stoppa in sitt eget TouchWiz-gränssnitt i mobilen och istället använde sig av Android utan modifieringar.

Telefonen var också den första Android-mobilen med stöd för NFC, en teknik som på sikt kan användas för att låta mobiler ersätta betalkort. Nyligen upptäcktes också att Nexus S har fler NFC-funktioner än som tidigare varit känt, något som du kan läsa mer om på vår Android-blogg.