https://www.mobil.se/nyheter/nitro-duo-windows-android-i-samma-lur
560617
Nyheter
Coolt

Nitro Duo - Windows & Android i samma lur

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/nitro-duo.jpg?itok=oB8uWq63', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/nitro-duo.jpg?itok=pxerWy6b', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/nitro-duo.jpg', w: 1300, h: 812, title: ' ' },]
Sugen på en lur som kör både Android och riktiga Windows 10? då är det här luren för dig.

Det vore väl ändå lite ballt med en telefon som, via en knapptryckning, förvandlades till en riktig Windowsdator?

Det är i alla fall tanken med Nitro Duo, som i dagsläget finns som prototyp men som ska dyka upp i crowdfunding-sammanhang inom kort. Det gör såklart att enheten i videon är fullkomligt gigantisk, men idén är fortfarande väldigt lockande.

Som (gigantisk) telefon handlar det om en Androidlur (Kitkat i dagsläget, “senaste version” när den släpps på riktigt) med 4G, två gigabyte arbetsminne och ett fyrkärnigt Freescale I.Mx6-chip samt en femtumsskärm med den modesta upplösningen 800x480 pixel.

Via en knapptryckning kommer du åt en helt separat hårdvarudel där riktiga Windows 10 körs (inte Windows 10 mobile alltså). Här drivs det hela av ett Intel Atom Z3745-chip, åtta gigabyte arbetsminne och en 256 gigabyte stor SSD-disk.

Enheten i sig har en hel radda portar för vanligt datoranvändande längs sidorna och ska levereras med en dockningsstation för att enkelt kunna få upp bilden på en extern skärm. Som synes är både den fungerande prototypen och dummymodellen rätt biffiga i storlek, men det är ändå en väldigt tilltalande tanke att telefonen även kan vara ens bärbara dator förutsatt att en skärm kopplas till (visst, det går säkert att göra nödlösningar i mobilt läge, men varken skärmstorlek eller upplösning är riktigt rekommenderat för det).

Då det rör sig om en prototyp finns ingen information om pris ännu och som sagt ska enheten dyka upp på någon slags crowdfunding-sajt någon gång under året.

Relaterade artiklar