https://www.mobil.se/nyheter/nokia-23-lanserad
567966
Nyheter
Budgetmobil

Nokia 2.3 lanserad – verklig budgetmobil med två dagars batteritid

● BILDSPEL
HMD Global har lanserat en ny budgetmobil, med större skärm och större batteri.

HMD Global flaggade förra veckan för att man hade en ny mobiltelefon på gång, men det blev inte en Nokia 8.2 som vi gissade på utan en betydligt mer blygsam Nokia 2.3.

Nokia 2.2, som Nokia 2.3 enligt företagets egen namnlogik alltså är uppföljare till, lanserades för så sent som ett halvår sedan. Nokia 2.3 utmärker sig inte egentligen för att vara betydligt bättre än föregångaren, men framför allt har den större skärm och större batteri. Det rör sig alltså om en tyngre och klumpigare telefon, men i gengäld lovar HMD Global två dagars batteritid vid normal användning.

Den första siffran i namnet anger vilken prisklass telefonen befinner sig i, och vi talar alltså om en verklig budgetmobil. Priset uppges till 110 euro, vilket gör att vi spekulerar i ett svenskt pris på 1200 kronor när den börjar säljas här.

För detta pris får vi en 6,2-tumsskärm med droppformad sensorpanel för selfiekameran. Det är också den kameran man är hänvisad till för biometrisk upplåsning av telefonen, för fingeravtrycksläsare saknas på plastbaksidan.

Dubbelkameran på 13 + 2 megapixel och chipsetet Mediatek Helio A22 är desamma som i föregångaren Nokia 2.2. Arbetsminnet är på 2 GB och telefonen har 32 GB lagring med plats för minneskort. Laddkontakten är av Micro USB-typ, inte den nyare USB C. Systemet är Android 9 med Android One-certifiering, vilket betyder att den är garanterad att få Android 10 och Android 11, samt två års säkerhetsuppdateringar.

På Nokia Phones svenska hemsida har Nokia 2.3 ersatt Nokia 2.2 och svensk säljstart är planerad till första kvartalet 2020.

Källa

Ämnen