https://www.mobil.se/nyheter/nokia-61-plus-vantas-komma-till-europa-i-september
565611
Nyheter
Officiellt presenterad

Nokia 6.1 Plus väntas komma till Europa i september

Den internationella versionen av Nokia X6 är officiell även om den än så länge bara finns i Kina.

Nokia X6 lanserades i våras som den första Nokiamärkta mobilen från HMD Global med skärm på sidorna om sensorpanelen. I övrigt utmärker den sig för hyggliga specifikationer för prislappen, och HMD Global kunde snabbt pejla av att det fanns intresse för internationellt släpp av modellen.

Nu har den internationella varianten, kallad Nokia 6.1 Plus, officiellt lanserats. Man kan inte direkt påstå att den finns internationellt tillgänglig ännu, telefonen är släppt i Hong Kong, vilket för utomstående är mer eller mindre samma sak som Kina där Nokia X6 säljs. Icke-officiella rapporter talar om att telefonen kommer till resten av Asien i augusti och Europa i september, men HMD Global är inte helt bra på att hålla ens sina officiella lanseringsdatum, så viss skepsis är befogad.

Det är inte bara den mer heltäckande skärmen som skiljer Nokia 6.1 och Nokia 6.1 Plus, det mesta är faktiskt annorlunda mellan modellerna, från det snabbare chipsetet Snapdragon 636 till de dubbla kamerorna. Nokia 6.1 Plus ser ut att kunna bli en ovanligt prisvärd telefon om prislappen inte drar iväg för mycket från den väntade strax under 3000 kronor.