Nokia köper förbättring till Nokia Maps

Tyska bolaget Bit-side köps upp av Nokia och tanken är att de ska bidra till ett bättre Nokia Maps. Tidigare har de jobbat mycket med Iphoneprogram.

Publicerad Uppdaterad

Nokia har varit en av Bit-sides partners sedan 2007 och köpet av bolaget ger Nokia enligt blaget själva bättre förutsättningar för att erbjuda ett bättre Nika Maps. Köpet är en del i Nokias vilja att utveckla det man kallar för social position (på engelska social location). Tanken är att inte bara erbjuda rätt information om var du är och hur du tar dig till ditt mål. Man vill även visa var dina kompisar är och hur de mår och känner sig.

Förutom att jobba med Nokia har Bit-side den senaste tiden jobbat mycket med applikationer för Iphone och även utvecklat saker för Googles Androidsystem. Till Iphone har Bit-side gjort applikationen till Nokias sedan tidigare uppköpta Plazes, en applikation som nyligen visats upp, men ännu ej lanserats skarpt. Bit-side har även gjort programmet Pixelpipe för Android och program för att skapa panoramabilder med kameran i mobiltelefonen.