Nokia smyglanserar musikmobil

Litet grann i tysthet har Nokia lanserat den nya pekskärmsmobilen 5235 Comes With Music. Det är i praktiken samma mobiltelefon som den kommande 5230, men med ett års fri nedladdning av musik. Priset ser dock inte ut att bli mycket högre än för 5230.

Publicerad Uppdaterad

Billiga pekskärmsmobiler är något av årets julklapp, men Nokias 5230, en stark kandidat till mest prisvärda pekskärmsmobil, lyckas man inte få ut på marknaden förrän i januari. Nu gör man det dessutom ännu svårare för den försenade julklappsmobilen genom att lansera en telefon som är likadan fast bättre för ungefär samma pris.

5235 Comes With Music är enligt Nokia själva i princip samma telefon som 5230, men med tjänsten Comes With Music, som ger dig ett års fri nedladdning av musik. Musiken är drm-skyddad, men du kan lyssna på den både på din dator och på mobilen, och du får behålla all musik du laddat ner när året har gått.

Nokias Comes With Music-märkta telefoner brukar vara märkbart dyrare än standardvarianten, men det gäller inte 5235. Priset som Nokia uppger är 145 euro före moms och eventuella operatörsrabatter. Det blir i praktiken strax under 2000 kronor, det vill säga samma pris som 5230 kommer att ha vid säljstart.

5235 Comes With Music (och 5230) har pekskärmsvarianten av systemet Symbian Series 60. Skärmen är på 3,2 tum, och mobilen har turbo-3g och 3,5 mm-kontakt för hörlurar. Däremot har man sparat in på gps och kameran, som är på 2 megapixel.

5235 Comes With Music ska börja säljas första kvartalet.