Tar hjälp av andra användare

Nu aktiveras Googles hitta-funktion

Nu kommer äntligen Googles funktion där andra användare kan hjälpa dig att hitta dina borttappade saker.

Google har skickat ut ett mail till vissa av deras användare att deras "Find my Device"-nätverk kommer att aktiveras de närmsta dagarna. Den utökade hitta-funktionen fungerar så, att om du tappar bort din mobil eller någon annan pryl som stödjer funktionen kommer du att få veta var den befinner sig bara genom att någon annan mobilanvändare med Android passerar i närheten.

Samsung och apple har ju redan liknande funktioner, och även Googles hitta-funktion presenterades redan förra året. Funktionen fördröjdes dock när det kom rapporter att Apples spårningsbrickor användes av stalkers och andra som olovligen ville spåra andra personer. 

Google och Apple kom därför överens om att införa en säkerhetsstandard för att förhindra missbruk av spårningsfunktionen. Google har väntat med att lansera sin funktion tills Apple hunnit implementera de nya säkerhetsfunktionerna. Detta väntas ske med IOS 17.5 som alltså också tros vara nära förestående.

Till säkerhetsfunktionerna hör möjligheterna att välja att inte ingå i Googles spårningsnätverk. När funktionen aktiveras för dig kommer du att få ett meddelande där du kan välja bort den.