S7 uppdateras till Android 7

Nu får fler Nougat till S7 och S7 Edge

Samsung har släppt nya Android till fler användare.

Publicerad Uppdaterad

Vi har tidigare rapporterat om att användare av S7 och S7 Edge hos mobiloperatören Tre var först ut med att få Samsungs uppdatering av Android. Nu har systemet släppts till fler.

På Mobil har vi fått systemuppdateringen för både en Tre-köpt S7 samt operatörsfria Samsung Galaxy S7 och S7 Edge. Vi har ingående gått igenom de nyheter som uppdateringen innebär i en tidigare nyhet och utöver att systemet i sig är nytt har Samsung även uppdaterat sitt mjukvaruskal till Android och till exempel förbättrat funktionen för Always On Display.  Appar kan nu visa sina aviseringar direkt i den vilande skärmen. Appaviseringarna visas i form av ikoner på låsskärmen och vill du komma direkt till appen i fråga kan du dubbelklicka på den ikonen.

Förberett för Samsung Pay

En av de första sakerna som händer när vi uppdaterat S7 Edge till Android 7 är att Samsung Pay gör sig påmint i telefonen.

Genom att svepa från botten av skärmen och uppåt så dyker funktionen upp. Samsung Pay finns också med som en egen ikon bland övriga i telefonens applåda. Här får vi i dagsläget dock bara veta att Samsung Pay ännu inte är tillgängligt, men det förändras inom kort eftersom Samsung planerat en svensk presskonferens om att tjänsten ska lanseras. Presskonferensen sker den 9 mars, imorgon torsdag och då lär vi få veta mer om de exakta lanseringsplanerna på den svenska marknaden. Samsung Pay skiljer sig funktionsmässigt från till exempel Apple Pay genom att systemet utöver via NFC även fungerar med traditionella magnetkortläsare. Hur det fungerar i praktiken på den svenska marknaden får vi tillfälle att återkomma till.

Har du fått Nougat tillgängligt för nedladdning i din Samsung Galaxy S7 eller S7 Edge. Berätta gärna i kommentarsfältet nedan samt om du köpt telefonen via operatör eller inte. Du kan söka manuellt efter tillgängliga uppdatering genom att gå till Inställningar i telefonen bläddra längst ner och välja Om enheten och sedan söka efter uppdatering.