Löser barnsjukdomarna

Nu har Galaxy s24-serien uppdaterats i Sverige

Nu rullar Samsung i Sverige ut uppdateringen till Galaxy S24, Galaxy s24 Plus och Galaxy s24 Ultra, som löser både de problem med skärmfärger och inzoomning med Ultra som rapporterats.

Publicerad Uppdaterad

En del mobiler kommer med barnsjukdomar, och så verkar det ha varit med Samsungs Galaxy S24-serie. Dels noterade användarna att färgerna på skärmen såg lite bleka ut även i intensivt läge. det är väl en smaksak snarare än en bugg men att de är mattare än på föregångarna i serien råder det inget tvivel om. Värre var då att användare klagade på problem med skärpan på bilder tagna med lång inzoomning med Galaxy S24 Ultra.

Nu har en ny uppdatering rullat ut till S24-serien, även här i Sverige, som förutom den senaste säkerhetsuppdateringen även ser ut att ha löst de rapporterade barnsjukdomarna. Vad gäller färgerna på skärmen är standardinställningen densamma, men om du går in under Inställningar/Skärm/Skärmläge/Avancerade inställningar hittar du nu ett reglage för livlighet där du kan justera så att du får mer intensitet i färgåtergivningen på skärmen om du önskar det.