Annons

Unicode 10 släppt

Nu kommer 56 nya emoji-symboler

56 nya emoji-symboler vädrar morgonluft.
56 nya emoji-symboler vädrar morgonluft.

Ett ansikte som kräks, ett huvud som exploderar, en giraff och en kokosnöt. Det är bara några av de 56 nya emoji-symboler som nu lanserats av Unicode-konsortiet.

Publicerad Uppdaterad

Emoji-symboler må bära en ambiens av barnslighet, men de blir sakta men säkert en allt mer vedertagen del av vår vardagliga kommunikation. Och vilka symboler som ska finnas med tycks bli en allt hetare potatis för varje ny utgåva av standarden. Unicode-konsortiet är den organisation som håller i trådarna när det gäller den saken, och bland medlemmarna finns i princip alla de ledande techjättarna representerade på olika nivåer. Nu har konsortiet släppt industristandarden Unicode 10, som innehåller 56 nya emoji-symboler (eller 183 om man ser varje variant på kön och hudfärg som en enskild emoji). 

Förhandsvisades i mars

Symbolerna är inte helt obekanta, för den som hängt med i svängarna. Redan i mars visade Unicode-konsortiet nämligen upp dem. Bland de många nyheterna finns nio så kallade ansikts-emoji, däribland en som kräks och en med ett expoloderande huvud. Nya djur har tillkommit också, till exempel giraff, zebra och igelkott. Och så har man lagt till en del ny mat, som broccoli och kokosnöt. En komplett lista på alla nya emoji-symboler går att hitta här

IOS dröjer sannolikt

Det är upp till varje enskild plattform att implementera den nya standarden, vilket betyder att vi lär få vänta på de nya symbolerna. Längst av alla lär sannolikt IOS-användarna få vänta. Unicode 10 anländer nämligen lite för sent för att hinna med i nästa stora uppdatering som är IOS 11. Möjligen kommer symbolerna att finnas med i en senare version av IOS 11, som kan komma att dyka upp mot slutet av året, alternativt i början av 2018. 

Källa