Mellanläge

Ny app ger 96Hz på Samsung Galaxy S20-trions skärmar

En nyutvecklad app ger tillgång till ett gyllene(?) mellanläge i Samsungs nya S20-trio av telefoner.

Publicerad Uppdaterad

Samsungs nya trio av S20-telefoner har, som de flesta säkert noterat skärmar som uppdateras med 120Hz. Det är dubbelt så snabbt som tidigare Samsungmodeller som haft skärmar som bara klarat av 60Hz. S20-trion har dessutom bara möjligheten att välja mellan 60Hz eller full spätta på 120Hz. 

Vissa testare har sett märkbara förluster i batteritid när de gått upp till 120Hz från 60Hz, vissa uppemot tio timmar i batteritid. Men nu har det dykt upp en lösning som låter dig använda telefonerna i ett mittemellanläge på 96Hz. Det är en utvecklare på forumet XDA som skapat en app som ger dig möjlighet att välja mellan 120Hz och 96Hz. Fördelarna med den något lägre uppdateringsfrekvensen är så klart att man sparar lite batteritid men samtidigt får en snabbare skärm än med 60Hz. 

Vissa har dock meddelat att de fått en del problem med appen, framförallt de med Exynos-drivna telefoner, medan andra inte fått några som helst problem. Men det ska väl tilläggas att man alltid ska vara försiktig med appar som inte gått igenom de reguljära säkerhetstesterna. Men möjligheten att köra skärmen i ett mellanläge finns nu alltså. 

Källa