Hemma och borta

Ny bärbar högtalare: Här är billigare Sonos Roam SL

Sonos Roam saknar mikrofonknappen på toppen, men är annars i stort sett identisk med vanliga Roam.

Från att enbart ha satsat på multirumhögtalare blickar Sonos allt mer utanför hemmets lugna vrå. Roam SL är den nya lite billigare modellen.

Publicerad Uppdaterad

Till det yttre har den nya högtalaren Roam SL mycket gemensamt med sin systermodell. Även funktionerna är till stor del desamma. De båda har till exempel samma ljudresurser, samma design och samma tålighet så att du kan ta med högtalaren till exempelvis stranden.  

Roam SL börjar säljas den 15 mars för 1999 kronor att jämföras med vanliga Roam som lanserades för ungefär ett år sedan och har ett rekommenderat pris på 200 kronor mer. Den som gör en sökning på en prisjämförelsesajt hittar dock vanliga Sonos Roam för under 2000 kronor från flera olika återförsäljare.

Vad Roam SL saknar jämfört med systermodellen är mikrofon. Det gör att den inte kan röststyras med Google Assistant eller Alexa och att den inte har Sonos automatiska Trueplay-funktion för att anpassa ljudet till var du placerar den. Slutligen innebär bristen på mikrofon även att Roam SL saknar den funktion som ska göra att Roam sömlöst fungerar både i ditt befintliga högtalarsystem och fristående när du är på språng. Just den funktionen hade vi faktiskt problem med i Roam när vi testade den i april förra året

Både Roam och Roam SL levereras i alla fall med en laddfot så den fungerar bra oavsett om du använder den utomhus eller om du har den permanent som en del i ditt högtalarsystem hemma.