Annons

HIttarens guide till galaxen

Ny funktion för att hitta din Samsung – så funkar det

Hitta dina Galaxy-manicker lättare med funktionen Smartthings Find.

Publicerad Uppdaterad

Samsung Electronics har tillkännagett att de globalt lanserar Smartthings Find, en tjänst som hjälper till att lokalisera Galaxy-enheter. Tjänsten kräver minst Android 8 och använder Bluetooth Low Energy (BLE) 4 och ultra-wideband (UWB) 5-teknik för att hitta utvalda Galaxy-smartphones, surfplattor, smartklockor och öronsnäckor.

Efter en kort registreringsprocess kan Smartthings-användare hitta sina Galaxy-enheter, från smartmobiler, surfplattor och smartklockor ner till hörlurar och varje enskild öronpropp. Oavsett om du har tappat surfplattan bakom soffan eller inte minns var du har lagt dina Galaxy Buds Live så ska du kunna hitta dem via Smartthings-appen.

Tjänsten ska även kunna hitta enheter som är offline tack vare att användare kan välja att använda sin Galaxy-smartphone eller surfplatta för att på ett säkert sätt hjälpa andra att hitta sina förlorade enheter. När en enhet har varit offline i 30 minuter skickar den en BLE-signal som kan tas emot av andra enheter. Om du rapporterar din enhet som förlorad via Smartthings Find kan en närliggande Galaxy-smartphone eller surfplatta som har valt att hjälpa till att hitta felplacerade enheter tala om för Samsung-servern var prylen befinner sig, vilket i sin tur skickas vidare till. All användardata är krypterad för att se till att enhetens plats inte avslöjas för någon annan än dess ägare. Enheter kan både visas på en karta samt få dem att ringa för att lättare visa var de befinner sig.

Programuppdateringen för Smartthings-appen släpps av Samsung i dag för Galaxy-mobiler och surfplattor som kör Android 8 eller nyare. Efter uppdateringen kan användare komma åt tjänsten Smartthings Find genom att trycka på bannern längst ner på startskärmen i appen.