Kasta loss med Garmin

Ny Garmin-klocka för marina användare

Garmin Quatix 7 Pro är gjord för att vara kaptenens bästa vän.

Publicerad Uppdaterad

Garmin lanserar smartklockan Quatix 7 Pro som är speciellt anpassad för seglare och båtägare. Bland annat innehåller den en app som fungerar som fjärrkontroll till trollingmotorer som gör att fiskare har möjlighet att styra Force trollingmotorer var som helst på båten. Den visar även motorstatus och kan ta emot trollingmotor-aviseringar. Quatix 7 Pro kan dessutom kopplas ihop med kompatibla Garmin sjökortsplottrar, autopiloter, Fusion ljudsystem och så att användaren får tillgång till deras funktioner direkt på handleden. Klockan har även uppdaterade marina appar och aktiviteter för att registrera båtdata och visa aviseringar. För fiskare kan klockan visa fiskeprognoser med sol- och månrörelser under dagen för att ge dig tips om vilka tider fiskarna troligen kommer att vara mest aktiva och hjälpa dig att hitta de bästa tidpunkterna för dina fisketurer.

Förutom att båtappar och andra vattenaktiviteter som tävlingssegling, wakesurfing och vattenskidor analyseras, kan Quatix 7 Pro även användas på landbacken. Utöver vanlig hälsomätning har den fler än 30 aktivitetsprofiler för bland annat trail running, vandring, golf och löpning med funktioner som VO2 max, uthållighetspoäng och backpoäng hjälper dig att hålla koll på din träningsnivå. Den har även mer vardagliga funktioner som aviseringar från mobilen, musiklagring, kontaktlösa betalningar med Garmin Pay med mera.

Rent tekniskt har den en 1,3 tum stor amoled-skärm med 416x416-upplösning och pekskärm gjord av safirglas. Boetten är gjord av titan. När den används som smartklocka är batteritiden upp till 16 dagar, och i batterisparläge upp till 21 dagar. För positionering finns stöd för GPS, Glonass, Galileo och SatIQ.

Garmin Quatix 7 Pro finns tillgänglig nu och har ett rekommenderat cirkapris på 12 349 kronor.