https://www.mobil.se/nyheter/ny-generation-fingeravtryckssensorer-loser-tva-problem
566466
Nyheter
Xiaomi introducerar

Ny generation fingeravtryckssensorer löser två problem

Kinesiska Xiaomi har en ny typ av fingeravtryckssensor på gång, som enligt medgrundaren Lin Bin ska lösa två typiska problem med teknologin.

Fingeravtrycksläsare monterade under skärmglaset har smugit sig på i snabb takt och är nu inget hokuspokus i en avlägsen framtid, utan en typisk flaggskeppsföreteelse. Och fler telefoner lär bjuda på den smidiga autentiseringsformen under året som kommer. Inte minst Xiaomi, som enligt ett färskt inlägg på Weibo – signerat medgrundaren Lin Bin – har en ny generation fingeravtrycksläsare på gång, som ska förbättra konceptet på flera sätt. 

Enklare handhavande

Den ena fördelen med Xiaomis nya fingeravtrycksläsare är att den ska kunna användas för att väcka telefonen, något som innebär ett moment mindre och ett snabbare förfarande än med många befintliga sensorer. En annan detalj är att området där fingeravtrycket kan läsas av kommer att kunna vara avsevärt större, något som innebär att man inte ens behöver titta på telefonen och hitta den angivelse för var man ska placera fingret som är vanlig idag. Enligt Xiaomi så ska avtrycksområdet kunna vara upp till 2,5 x 5 centimeter. När man har tänkt lansera en produkt med den nya fingeravtryckssensorn är dock oklart.