Det mesta nu känt

Ny läcka bekräftar detaljer om Oneplus 6

Bild från Android Central

Flera läckor med både bilder och specifikationer tycks nu ha avslöjat det mesta om den kommande flaggskeppsenhet från kinesiska Oneplus som sannolikt får namnet Oneplus 6. Den senaste läckan kommer i form av skärmdumpar från ett benchmarktest på Antutu.

Publicerad Uppdaterad

Det blir allt svårare att hålla någonting hemligt i smartphonevärlden. Nu mer är det vardagsmat att vi vet det mesta om en ny telefon redan innan den offentliggjorts, något som kinesiska Oneplus nu har fått erfara. Det handlar dels om bildläckor, dels om data som nu läckt ut från ett så kallat benchmarktest på sajten Antutu. Tillsammans målar uppgifterna upp en rätt tydlig bild av vad vi har att vänta oss. 

Liknar Iphone X

För bara en dryg vecka sedan publicerades bilder som påstods föreställa Oneplus 6. Enheten på bilderna påminner designmässigt om Iphone X, inte minst då den får en så kallad sensorpanel (eller flärp, som det kommit att kallas) som viker ned som en udde i skärmens överkant. Telefonen är också ovanligt långsmal med bildförhållandet 19:9, något som på sätt och vis kompenserar för sensorerna i överkant. 

Får Snapdragon 845

Utöver bilderna så har nu även Android Central kommit över skärmdumpar från benchmarkingsajten Antutu, som visar en enhet med kodnamnet A6000 (som ska vara det interna namnet på Oneplus 6) med Snapdragon 845-chipp. Åtminstone tycks så vara fallet. Att dra några slutsatser kring hur en telefon är att använda med utgångspunkt från benchmarkpoäng är ingen bra idé, men man kan ändå konstatera att enheten får så pass höga poäng att det med stor sannolikhet bara kan vara just ett Snapdragon 845-chipp som sitter under skalet på enheten. Dessutom bekräftar bilden den långsmala 19:9-skärmen. Närvaron av en sensorpanel i topp bekräftas också indirekt av att man flyttat systemklocka och ikoner åt sidorna. 

Källa