Motorola Nexus 6

Ny Nexus-telefon dyker upp i benchmarktest

Nexus-familjen ser ut att vara på gång att få tillökning. På bilden skymtas Nexus 5.

Tidigare Google-ägda Motorola tros ligga bakom en ny Nexus-telefon.

Publicerad Uppdaterad

Beskeden om Nexus-seriens fortlevnad är motstridiga. I början av året lät Google meddela att det inte kommer göras några nya Nexus-enheter, men tidigare i somras berättade man sedan tvärtom att Nexus-serien ska leva vidare. Nu tycks det som att nästa enhet i serien, där Google tidigare samarbetat med LG, Asus och Samsung, kommer att tillverkas under Motorola-flagg.

Ryktena om en kommande Nexus-enhet från tidigare Google-ägda (och snart Lenovo-ägda - affären är fortfarande i görningen och har godkänts på EU-nivå men inväntar slutgiltigt klartecken också från amerikanska konkurrensmyndigheter) Motorola har cirkulerat sedan Google på sin utvecklarkonferens tidigare i sommar berättade att man fortsätter arbeta med Nexus-serien. Enligt vad Android Police då rapporterade ska nästa enhet gå under kodnamnet Shamu och tros bland annat vara försedd med en 5,9-tumsskärm, fingeravtrycksläsare samt kommande Android-utgåvan Android L.

Att telefonen är verklighet tyder nu nya uppgifter på hos benchmarkingtjänsten GFXBench. Där har en del testresultat offentliggjorts från vad som påstås vara ett test gjort med den kommande telefonen. Prestandamässigt ligger telefonen i linje med nuvarande toppmodeller på Androidmarknaden som HTC One M8, Sony Xperia Z2 och Samsung Galaxy S5.

Av prestandan att döma tycks det som att telefonen kommer vara försedd med en skärm i full hd-upplösning samt ett Snapdragon 801-systemchip, hävdar Techstatic som gjort en jämförelse mellan de uppmätta resultaten för enheten och flera andra toppmodeller som finns ute.

Nederländska Techtastic har jämfört benchmarkresultaten för Nexus 6 med nuvarande toppmodeller på Androidmarknaden.

Källa