Fått officiell distributör

Ny på nordiska marknaden: Realmes mobiler börjar säljas i Sverige

Kinesiska Realme har fått en svensk distributör som ska börja sälja deras mobiler i Sverige i september.

Publicerad Uppdaterad

Det kinesiska mobilmärket Realme har gjort sig kända för sina mobiler med toppspecifikationer till lägre pris – i andra delar av världen i alla fall. I Sverige har Realme saknat distribution. 

Nu meddelar dock den svenska distributören Gandalf Distribution att man blivit officiella distributörer av Realmes mobiler på den nordiska marknaden.

De första mobilerna som börjar säljas är : Realme 6; Realme 6 Pro; Realme X3, Realme X50 Pro, och Realme X50. Realme X50 Pro har omnämnts som en av de billigaste mobilerna med chipsetet Snapdragon 865.

Gandalf Distribution kommer enbart att sälja mobilerna via återförsäljare, och alltså inte som till exempel Xiaoms distributör East-West ha en egen webbutik. 

– De första telefonerna kommer att finnas hos många av de större nordiska återförsäljarna med butiker och webbförsäljning inom bara någon vecka. I framtiden hoppas vi kunna erbjuda Realme även via operatörerna, säger Johan Cheng Falkström, marknadschef på Gandalf Distribution till Mobil.

Realme är en del av det kinesiska företaget BBK Electronics, som även driver Oppo, Vivo och Oneplus, och då det sker teknikutbyte mellan märkena är det inte fel att tänka på BBK som en enda mobiltillverkare, en av världens största.