Ingen rök utan eld

Ny "säker" Note 7 brann på flygplan

Foto: Brian Green, The Verge

Enligt uppgifter till The Verge blev passagerare evakuerade från ett amerikanskt inrikesflyg efter att en Note 7 börjat ryka.

Publicerad Uppdaterad

Det aktuella Southwest Airline-flygplanet nr. 994 skulle flyga från Louisville till Baltimore. Planet stod fortvarande vid gaten när alla passagerare och personal var tvungna att evakuera på grund av att en Samsung Galaxy Note 7 börjat ryka. 

Oroväckande för Samsung är att mobilen var en av ersättningstelefonerna som ska vara säkra. The Verge har talat med mobilens ägare, Brian Green, som skickat över bilder på enhetens produktlåda som bekräftar att det är en ”ny” Note 7 det är frågan om. Green säger också att mobilens batteriindikatorikon var grön, vilket är Samsungs sätt att meddela ägare att det handlar en enhet som inte ska ha ett defekt batteri. 

Enligt Green hade han stängt av mobilen och stoppat ner den i fickan när den plötsligt började ryka. Han tappade mobilen på kabingolvet och ”en tjock grå-grön arg rök” började ryka ur enheten. Greens kollega, som senare gick på planet igen för att hämta sina kvarlämnade saker, säger att mobilen hade bränt igenom mattan och bränt det underliggande golvet. Green säger att mobilens batteri var laddad till ungefär 80 procent vid tillfället och att han endast hade använt en trådlös laddare sedan han hade fått enheten. 

The Verge kollade mobilens IMEI-nummer i Samsungs webbtjänst som kollar om man äger en ny säker modell eller inte. Tjänsten bekräftade att enheten inte omfattades av återkallningen.  

”Tills vi lyckas få tillbaka enheten så kan vi inte bekräfta att incidenten involverar en ny Note 7. Vi samarbetar med myndigheterna och Southwest så att vi kan återfå enheten och bekräfta orsaken [till incidenten]. När vi har undersökt enheten så kommer vi att ha mer information att dela med oss”, säger Samsung till The Verge i ett uttalande. 

Greens mobil är för tillfället hos Louisvilles brandkårs utredare som ska undersöka den. US Consumer Product Safety Commission har startat en utredning kring fallet. Green har sedan händelsen gått och skaffat sig en Apple Iphone 7.

Källa