Nya chipset

Ny teknik från Qualcomm kan göra aktiv brusreducering billigare

Två nya chipset från Qualcomm kan göra tekniker som brusreducering och röststyrning av hörlurar mer tillgängliga framöver.

Publicerad Uppdaterad

Ett nytt systemchipp från Qualcomm kan komma att ge ännu bättre möjligheter för brusreducering i trådlösa hörlurar. De två chippen QCC514X och QCC304X, där det förstnämnda är det exklusivare och det sistnämnda är det något enklare har stöd för Qualcomms Truewireless MIrroring, det vill säga att bara den ena hörluren är ansluten till telefonen och den andra luren speglar den första. Skulle man då ta ut den första ur örat så kopplas den andra ihop med enheten direkt utan att det ska märkas något hack. 

Båda enheterna har även integrerad Hybrid ANC (active noise cancelling) och den ska gå att använda utan någon större påverkan på de 13 timmar speltid som 65mAh-batteriet erbjuder. 

Det som skiljer de två chipen åt är hur de hanterar röststyrning. Den dyrare har stöd för att alltid ha röststyrning på och vaknar på kommando. Den billigare kräver dock att man trycker på en knapp för att aktivera röststyrningen. Att det finns på båda chipen ger även billigare hörlurar kan få de här funktionerna utan att behöva kosta mer. 

Källa