1
1
https://www.mobil.se/nyheter/nya-motorola-edge-30-ultra-far-kamera-under-skarmen
571326
Nyheter
falskt
Bilder

Nya Motorola Edge 30 Plus får kamera under skärmen

Ska man gå på de senaste dagarnas publiceringar verkar det som om Motorolas kommande flaggskepp både får och inte får kamera under skärmen. Men om några dagar vet vi säkert.

Igår rapporterade Mobil om att Motorola hade publicerat bilder på sin kommande 30 Edge Ultra (Edge 30X i Kina) som visade framsidan av kameran där man kunde se hålet i skärmen för kameran. Nu visar det sig att de även publicerat en bild på, vad de själva säger är, Edge 30 Plus och menar nu att den inte har något hål i skärmen för den sextiomegapixliga kameran. Så var det en annan modell de publicerade igår eller försöker de bara förvilla? 

Lenovos Chen Jin (Motorola är ju ett varumärke ägt av Lenovo) säger att en speciell version av mobilen kommer att ha en kamera under skärmen. Hur många versioner som kommer är lite oklart. Men uppenbarligen en med och en utan kamera under skärmen i alla fall.  

Huruvida det är samma kamera i de två olika varianterna är inte riktigt säkert, men de har i alla fall samma upplösning. Än så länge har inte tekniken med kameror under skärmen varit så övertygande så vi får väl se om Motorola har lyckats. 

I övrigt verkar det vara samma mobil som det visades bilder på i går. Det vill säga en 144Hz-skärm som är 6,67 tum stor och har en fullHD+-upplösning. Utöver den främre kameran verkar det finnas två kameror på baksidan med 50 megapixlar var samt en djupsensor med två megapixlar. Som tur var är det bara enstaka dagar kvar till lanseringen, då slipper intresserade gissa och spekulera. 

Källa