1
1
https://www.mobil.se/nyheter/nya-skype-utmanar-zoom-och-google-meet-ska-bli-2000-battre
570981
Nyheter
falskt
Bättre prestanda och mer modernt

Nya Skype utmanar Zoom och Google Meet: "Ska bli 2000% bättre"

Massiva uppdateringar till tjänsten ska göra Skype modernare än någonsin.

Videokonferensverktyget har levt lite i skymundan av modernare konkurrenter som Zoom, Google Meet och Microsofts egna Teams. Nu ska det dock bli ändring på den saken i och med nya stora uppdateringar till tjänsten.

En annan detalj är att prestandan har förbättrats med 30 procent på datorer och mer än 2000 procent på Android-enheter enligt Skyle själva.

Mobiltelefoner kommer dessutom att spela en stor roll i nya Skype i och med den så kallade TwinCom där användaren genom att läsa av en QR-kod kan använda mobilens kamera som en extra kamera i samtalet och därmed både visa dig själv och det du riktar mobilkameran mot samtidigt. 

Bland uppdateringarna finns bland annat nya funktioner för det som kallas för "the call stage", det vill säga hur deltagarna presenteras på skärmen med nya mosaikutseenden samt att även du kommer att vara med på bild och inte bara de du samtalar med.

Andra funktioner som introduceras är bland annat animerade bakgrunder, tillsammans-läge där deltagarna ser ut att sitta tillsammans i exempelvis ett klassrum, realtidstextning, nya teman med fler färgval samt möjligheten att medverka i samtal utan inloggning eller Skype-konto.

Källa

Ämnen