Annons

Fler modeller att välja mellan

Läckor: Nya spårningsbrickor kommer från Samsung och Google

Nästa våg av spårningsbrickor ska vara i antågande om man ska tro läckor hos Google och Samsung.

Publicerad Uppdaterad

Det kan komma att bli svårare att tappa bort saker framöver, då både Google och Samsung uppges planera att släppa spårningsbrickor senare i år.

Enligt publikationen Naver arbetar Samsung med den andra generationen av sina Galaxy Smart Tag. Den här nya generationen av Smart Tag ska bland annat få bättre trådlös räckvidd och bättre säkerhetsfunktioner för att förhindra otillåten övervakning och bättre batteritid. En läcka som Naver citerar hävdar också att spårningsbrickorna även kommer att kunna interagera med andra Smartthings-enheter för att till exempel aktivera säkerhetssystem, släcka lampor och så vidare.

De nya Galaxy Smart Tag förmodar presenteras tillsammans med Samsungs nya vikbara enheter, det vill säga troligtvis i augusti eller september.

Enligt Naver kommer Google att presentera sina första spårningsbrickor tidigare än så, närmare bestämt under Google I/O-evenemanget som inleds 10 maj. Google förväntas även presentera sina planer att bygga in stöd för spårningsbrickor så att det blir en integrerad del av operativsystemet, men det är ännu inte klart om det blir i form av en uppdatering av Android 13 eller om det inte blir förrän i Android 14.

Källa