Annons

Wear OS istället för Tizen

Nya tecken på att Samsungs kommande klocka får Wear OS

Tidigare version av Samsung Galaxy Watch.
Tidigare version av Samsung Galaxy Watch.

En kodsnutt som hittats refererar till ett tidigare okänt namn och kopplas samtidigt till Googles Wear OS. Det här kan antyda att Samsung har en ny smartklocka på gång med Wear OS.

Publicerad Uppdaterad

En utvecklare på XDA har hittat en kodsnutt i källkoden till den senaste uppdateringen av Samsung S20. En referens till något som kallas "Merlot" har hittats i koden, vilket nämns i samband med Wear OS. Det här kan vara ett tecken på att Samsung är på väg att utveckla en smart klocka som ska köra Googles Wear OS istället för Tizen som tidigare. Merlot antas vara ett kodnamn för en ännu ej lanserad klocka och i samma kodavsnitt nämns kodnamnet för Galaxy Watch 3 som ju drivs av Tizen. Slutsatsen som dras är att klockan med kodnamnet Merlot drivs av Wear OS och har ett kombinerat bluetooth/wifi-chipp från Broadcom som Samsung använder i flera produkter, vilket också nämns i koden.

Samsung har för flera år sedan släppt klockor med Wear OS, men har de senaste åren istället använt Tizen. Givet Samsungs fördjupade samarbete med Google verkar det inte orimligt att de går över till Wear OS, samtidigt då som Google så väl som andra mobiltillverkare satsar mer på systemet, bland annat på grund av att Google köpt Fitbit. Både Samsung med nuvarande Tizen och Google med sitt Wear OS erbjuder snarlika funktioner, möjlighet att koppla till både Iphone och Android samt tredjepartsappar att installera.

Källa