Ny processor och nya funktioner

Nyheter läckta kring Pixel Watch 2

Pixel Watch kommer att lämna kvar en del detaljer i uppföljaren.

En del detaljer uppges bli likadana som hos föregångaren, men Googles kommande Pixel Watch 2 strävar ändå framåt.

Det är publikationen Android Authority som citerar en källa som uppges arbeta hos Google, och kommer med ett flertal detaljer kring den kommande smartklockan.

En av de större nyheterna är att klockans processor kommer att bytas ut mot den betydligt modernare Qualcomm Snapdragon W5, vilket bör resultera i både bättre batteritid och högre prestanda jämfört med föregångaren. Den ska dessutom kompletteras med Googles egen stödprocessor NXP. Klockas uppges även få stöd för UWB (ultra-wideband) och därmed både kunna fungera som digital nyckel för exempelvis bilar, samt göra klockan lättare att hitta när du har glömt var du har lagt den.

Specifikationerna för skärmen kommer att bli desamma som hos föregångaren - en oled-skärm på 1,2 tum med en upplösning på 384 x 384 pixlar. Den enda skillnaden sägs vara att den tillverkas av Samsung Display och inte av BOE som tidigare.

Batteriet säg få en ytterst marginell uppgradering från 294 mAh till 306 mAh, men förhoppningsvis kan den effektivare processorn ändå leda till bättre batteritider.

En mer teknisk detalj är att Pixel Watch 2 kan komma att erbjuda så kallade sömlösa uppdateringar, det vill säga att operativsystemet kan uppdateras medan klockan används. Det är inte speciellt ovanligt bland mobiler, men det här kan bli första gången som funktionen dyker upp i en smartklocka. Den ska även komma att levereras med Wear OS 4.