Motgångarna fortsätter

Nytt bakslag för Huawei i USA: Best Buy slutar sälja telefonerna

Det tycks inte finnas minsta ljus i tunneln för Huawei när det handlar om den amerikanska smartphone-marknaden. Efter att flera stora uppgörelser med operatörer stupat i sista stund så slutar nu även landets största elektronikkedja att ta in Huaweis telefoner i sitt sortiment.

Publicerad Uppdaterad

Det påstås ha varit politiska påtryckningar direkt från Washington som föranlett att flera stora amerikanska operatörer valt att inte plocka in Huaweis telefoner i sitt sortiment. Trots att uppgörelser med den kinesiska tillverkaren varit så gott som på plats, så drog sig telekomjättarna AT&T och Verizon ur det hela i sista stund. Därför har det varit extra viktigt för Huawei att åtminstone finnas i amerikanska butiker. Men även där tycks man nu stöta på patrull, då jättekedjan Best Buy bekräftat att man sluta ta in Huaweis telefoner i sitt sortiment. 

Oklart varför

Exakt varför Best Buy skulle välja att sluta ta in Huaweis telefoner i sitt sortiment är oklart, men det är förstås inget långskott att gissa att det handlar om politiska påtryckningar även den här gången. En talesperson hävdar i ett uttalande till Cnet att man gjort förändringar i sitt utbud ”av en rad olika skäl”. Huaweis telefoner går fortfarande att köpa i USA via bland annat Amazon, men att Best Buy faller bort är förstås en mycket tung förlust för den kinesiska tillverkaren. Huawei har i ett uttalande intygat att man fortsatt jobbar för att förtjäna även den amerikanska marknadens förtroende.

Källa