1
1
https://www.mobil.se/nyheter/officiellt-oneplus-smartklocka-slapps-tidigt-nasta-ar
569716
Nyheter
falskt
Flera smarta klockor

Officiellt: Oneplus smartklocka släpps tidigt nästa år

Sketcher som visar den första smartklockan Oneplus började utveckla 2015.
Oneplus VD och medgrundare bekräftar att företaget håller på att utveckla en smartklocka som sannolikt kommer att släppas tidigt nästa år.

Det har ryktats tidigare om att Oneplus har haft en smart klocka på gång, något som deras medgrundare och VD Pete Lau nu bekräftar. Den kommande Oneplus Watch, som den kan komma att kallas, ska lanseras tidigt nästa år. 

Oneplus började arbeta med sin smarta klocka 2015, samma år som Apple Watch kom ut första gången. Men många andra projekt har tagit större plats än de räknat med och den smarta klockan har hamnat på hyllan. Men nu är det alltså dags att låta den komma ut på marknaden. 

Det finns inte speciellt mycket information om klockan. Design tros bli rund, vilket i sig inte säger så mycket. Det sägs också att det är troligt att den kommer att köras med Wear OS då Lau har bekräftat att Oneplus arbetar med Google för att förbättra möjligheterna för Wear OS att samarbeta med olika Androidenheter. Oneplus systerföretag Opppo släppte nyligen sin första smartklocka vilken körs med just Wear OS.

En annan detalj som verkar sannolik är att den kommer att drivas av Qualcomms Snapdragon Wear 4100 eller 4100 Plus.