1
1
https://www.mobil.se/nyheter/oneplus-10t-far-olika-laddeffekt
572483
Nyheter
falskt
Sverige får maxeffekt

Oneplus 10T får olika laddeffekt

Oneplus fortsätter att skilja på regioner när det gäller laddeffekter.

När Oneplus lanserade Oneplus 10 Pro med företagets laddteknik 80W Supervooc så gick det att ladda med trådbunden 80W för de flesta, men inte i Nordamerika eftersom den tekniken inte hade stöd för 110/120 volt AC som används i regionen. Historien upprepar sig med den kommande Oneplus 10T där företaget har bekräftat informationen att även den nya Supervooc-tekniken kommer att omfatta begränsningar. I stora delar av världen, däribland Sverige, kommer tekniken att kunna utnyttjar fullt ut vilket medför en laddeffekt på 150W. Begränsningar i det nordamerikanska elnätet gör däremot att snabbladdningen enbart kan utnyttja 125W.

Oneplus poängterar att rent teknisk kommer 10T-modellen att ha stöd för 150W och oavsett region kommer mobilen att levereras med en 160W SUPERVOOC-adapter, det är själva elnätet som sätter begränsningen.

I praktiken medför det dock inte så stor skillnad, enligt siffror som baserar sig på uträkningar och inte praktiska tester skulle det ta 19 minuter att ladda det 4800 mAh stora batteriet från tomt till full här i Sverige, medan det skulle ta 20 minuter att göra det i Nordamerika. I takt med att batterierna blir större och laddeffekterna blir allt högre, ett flertal företag som Xiaomi och Realme har till exempel presenterat laddeffekter på upp till 200W, så lär dock skillnaderna i laddtider bara blir allt större.