Annons

Här går det undan

Oneplus 7 och 7 Pro får Android 10

Många tillverkare tar minst sagt god tid på sig när det handlar om att förse sina telefoner med nya versioner av Android. Oneplus är inte en av dem.

Publicerad Uppdaterad

Tro det eller ej, men Oneplus 7 och 7 Pro är redan aktuella för den senaste versionen av Googles mobila operativsystem, närmare bestämt Android 10. Oneplus har nämligen låtit meddela att deras Oxygen OS 10 – som är baserat på Android 10 – är på väg ut till de båda nämnda telefonerna under ”de kommande dagarna”. Därmed visar man prov på en snabbhet som många andra tillverkare mer än gärna borde försöka anamma.

En liten väntetid efter lanseringen är förstås aldrig fel, då man vill försäkra sig om att den nya versionen av ett operativsystem inte är besudlat med buggar, villket man nu alltså tycks ha konstaterat. Ett ”helt nytt gränssnitt” utlovas med den nya versionen, och utöver det följer bland annat funktioner som Smart Display, alla de nya möjligheterna till geststyrning samt möjligheten att blockera spam med vissa nyckelord. Redaktionens exemplar av Oneplus 7 har när detta skrivs ännu inte fått uppdateringen.

Oneplus har fortfarande inte antytt huruvida Android 10 även är aktuellt för några äldre enheter, men att Oneplus 6 och 6T skulle kunna tänkas följa inom kort är naturligtvis inte orimligt att tänka sig. 

Källa