https://www.mobil.se/nyheter/oneplus-7-tre-telefoner-lanserade-det-skiljer-dem-at
567015
Nyheter
Just nu

Oneplus 7: Tre telefoner lanserade - det skiljer dem åt

● BILDSPEL
Tre telefoner med topprestanda och olika prislapp. Oneplus 7 Pro får sällskap av Oneplus 7 och dessutom kommer en 5G-variant och ett par nya trådlösa hörlurar.

Oneplus lanserar idag, efter att ha portionerat ut smakprov en tid hela sin Oneplus 7-familj. Den självklara toppmodellen är Oneplus 7 Pro som utmärker sig med framförallt en skärm med 90 hertz bilduppdatering och bra upplösning och färgåtergivning. Det här gör att animationer och reaktion blir extra snabba givetvis med senaste Snapdragon 855 och upp till 12 GB arbetsminne som stöd. Redan nu kan du läsa vårt fullständiga test av Oneplus 7 Pro efter att vi testat den under den senaste veckan inför lanseringen.

Pop-up-kamera

Selfiekameran i Oneplus 7 Pro sitter i telefonens inre och skjuts upp ur toppen vid behov. Det tar en knapp sekund och är mer av ett irritationsmoment när man ska använda den för ansiktsigenkänning än för selfiebild. Det här gör i alla fall att vi får en skärm som är kliniskt fri från allt vad sensorpaneler och kamerahål heter, något som är klart efterlängtat.

Bak på Oneplus 7 Pro sitter tre kameror som gör att vi får så väl gott om megapixlar, 48 närmare bestämt, tre gångers optisk zoom och vidvinkel samt porträttläge med oskärpeeffekt för bakgrunden medan motivet fortfarande är skarpt.

Pro-versionen från 7900 kronor

Priset för Oneplus 7 Pro är från 7900 kronor upp till 9200 kronor beroende på vilken konfiguration du väljer. Telefonen finns med 6, 8 eller 12 GB arbetsminne och kombinerat med antingen 128 eller 256 GB lagringsutrymme och levereras från 21 maj.

Ett billigare alternativ

När nu Oneplus släpper hela tre telefoner på en gång är det Oneplus 7 som är det billigare alternativet. Den är mycket lik föregångaren Oneplus 6T men givetvis med uppdaterad prestanda. Här finns alltså Snapdragon 855 precis som i Oneplus 7 Pro och antingen 6 eller 8 GB arbetsminne kombinerat med 128 GB lagring. Likheterna med föregångaren Oneplus 6T manifesteras i form av dubbelkamera på baksidan och en selfiekamera i en droppformad liten sensorpanel på framsidan. Kamerorna på baksidan är på 48 respektive 5 megapixel men här finns varken optisk zoom eller vidvinkel.

Oneplus 7 släpps i butik den 4 juni och den kostar från 6200 upp till 6800 kronor. I Sverige säljs telefonerna på Oneplus egen sajt samt hos Telia, Telenor, Webhallen, Netonnet, Cdon och Dustin.

5G-version senare till Sverige

Den tredje telefonen i Oneplus 7-serien är Oneplus 7 Pro 5G men den har inte fått något svenskt pris eftersom den i dagsläget inte är aktuell för den svenska marknaden. Här väntar vi på att 5G-näten ska byggas ut först. Oneplus har i alla fall telefonen klar när det finns intresse och lanserar den i de länder där näten finns redo. 

Uppdaterade hörlurar

Samtidigt som telefonerna lanseras släpper Oneplus även en ny version av sina trådlösa hörlurar Oneplus Bullets Wireless 2. Ljudet ska vara bättre än i föregångarna tack vare uppgraderad struktur med tre element. Lurarna kan snabbladdas och ge tio timmars spelning efter bara tio minuters laddning. Priset är 1100 kronor och lurarna finns tillgängliga den 21 maj.