1
1
https://www.mobil.se/nyheter/oneplus-band-officiellt-lanserat-det-sager-forsta-testerna
569763
Nyheter
falskt
Nytt hälsoband

Oneplus Band officiellt lanserat – det säger första testerna

Det redan lanserade Oneplus Band
[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/oneplus-band-1.jpg?itok=Rb3dsqsU', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/oneplus-band-1.jpg?itok=d3H7_xWw', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/oneplus-band-1.jpg', w: 1920, h: 1080, title: 'Det redan lanserade Oneplus Band ' },]
Oneplus har just lanserat ett nytt träningsband, Oneplus band, som ska kunna hålla koll på puls, syresättning i blodet och dina rörelser.

Oneplus har just lanserat sitt första hälsoband och samtidigt har testare som fått testexemplar i förväg publicerat sina intryck efter att ha testat bandet i en vecka. Oneplus Band som bandet kort och gott heter har en amloed-skärm som är 1,1 tum och har 126 x 294 pixel i upplösning. Den har sensorer för att mäta puls, rörelse och blodets syresättning. Det har inbyggda lägen för tretton olika sporter/aktiviteter och kan ge dig uppdaterad info om puls (så klart) och syresättning i blodet men den kan också ge dig information om din sömn. Själva mätenheten kan plockas ut och du kan ha flera armband för att matcha dagens outfit, om du så vill. 

Tanken med Oneplus Band är väl kanske att den ska konkurrera med till exempel Xiaomi Mi Smart Band 5. Oneplus har också lanserat en app som ska användas tillsammans med bandet för att kunna övervaka informationen som bandet samlar in på ett enklare sätt. Batteritiden sägs vara runt två veckor. 

Gsmarena och Thenextweb som båda fått testa produkten i förväg är överens om att den har barnsjukdomar och att det är tydligt att det handlar om Oneplus första försök på området. Batteritiden för båda testarna var en vecka och inte två som Oneplus hävdar. Det klagas även på svag ljusstyrka vilket gör bandet svårt att läsa av utomhus i solljus och för att ladda bandet måste användare ta ur själva sensorn ur armbandet, vilket kan vara lite krångligt.  

Bandet säljs än så länge enbart i Indien och där är priset 2499 indiska rupier, vilket motsvarar nästan 300 kronor. Oneplus Band är bolagets första steg in på marknaden för hälso- och träningsprodukter och redan har vi fått löften från Oneplus att det även ska komma en smartklocka någon gång under tidigare delen av 2021. 

Källa