Liknar telefonen vid en smörgås med mögligt bröd

Oneplus: – Därför vill vi inte ge 7 års uppdateringar som Google och Samsung

Det är i en intervju som högste chefen på Oneplus, Kinder Liu, förklarar varför sju års uppdateringar av mjukvaran i en telefon kan vara en dålig idé.

Publicerad Uppdaterad

Först Google och nu även Samsung med sin S24-serie erbjuder sju års utlovade system- och säkerhetsuppdateringar, men det är inget Oneplus gör. Istället är det 5 år som gäller när Oneplus nu släpper Oneplus 12. Oneplus-chefen förklarar varför. 

I intervjun som Tom's Guide gjort förklarar Onepluschefen varför de inte ens i framtiden är intresserade av att erbjuda sju års uppdateringar till sina telefoner. Han förklarar att mjukvaruuppdateringar i sju år utan att hårdvaran lever upp till det är onödigt.

“Det handlar inte bara om mukvaruuppdateringar”, säger han, “det handlar om respons och följsamhet i gränssnittet också”. Han fortsätter och liknar då telefonen vid en smörgås. Några tillverkare erbjuder nu en smörgås där pålägget håller i sju år, men de glömmer att berätta att brödet kan mögla redan efter fyra år. 

Som kontrast poängterar Onepluschefen att de gör omfattande tester som gör att Oneplus telefoner ska vara snabba även efter fyra år och att det gäller även prestanda för batteriet i telefonen.

Oneplus senaste telefon Oneplus 12 finns från och med idag tillgänglig till försäljning i Sverige.