Ska släppas under fjärde kvartalet

Oneplus lovar släppa ännu en 5G-telefon innan årsskiftet

Oneplus 7 Pro 5G är den kinesiska tillverkarens första och enda smartphone med 5G-stöd så här långt. Men inom kort får den sällskap av ännu en telefonmodell, hävdar Oneplus-vd:n.

Publicerad Uppdaterad

5G-versionen av Oneplus 7 Pro för en tämligen anonym tillvaro, då den enbart finns tillgänglig i Storbritannien och Finland. Men inom kort kommer ännu en 5G-telefon från Oneplus, som ska vara långt mer tillgänglig. Det avslöjar företagets vd Pete Lau i en färsk interju med Financial Times. Telefonen ska släppas under årets sista kvartal, och det är således med största sannolikhet en 5G-version av Oneplus 7T Pro det handlar om. Oneplus brukar normalt sett släppa T-versionerna av sina telefoner i november, vilket innebär att ett offentliggörande lär ske framåt mitten av oktober. 

Få detaljer kända

Väldigt lite är i dagsläget känt om Oneplus 7T Pro (eller vad telefonen nu kommer att heta), men med största sannolikhet så kommer den att vara baserad på Qualcomms uppdaterade version av systemchippet Snapdragon 855, som fått suffixet Plus. För Oneplus, som till skillnad från många andra kinesiska tillverkare faktiskt har lyckats etablera sig på den amerikanska marknaden, så är det förstås extra viktigt med 5G-stöd. Pete Lau har i samma veva som avslöjandet om ännu en 5G-telefon även berättat att man planerar att lansera en tv-apparat med 5G-uppkoppling, men när den kan vara aktuell för lansering är däremot oklart. 

Källa