1
1
https://www.mobil.se/nyheter/oneplus-nord-ce-2-lite-lanserad-smartphone-prispressad-till-3500-kr
572122
Nyheter
falskt
Snabb budgetlur?

Oneplus Nord CE 2 Lite lanserad– smartphone prispressad till 3500 kr

● BILDSPEL
Med en prislapp på 3500 kronor får Oneplus kompromissa med sina kärnvärden.

När Oneplus släppte Nord-serien var det början på en mer omfattade satsning på billigare telefoner utanför flaggskeppsklassen. Lägg till CE til Nord-namnet så får du ytterligare billigare telefoner och med Lite ovanpå det handlar det så klart om ännu mera prispress.

Det vi får i Oneplus Nord CE 2 Lite är ett enligt Oneplus energieffektivt systemchipp, ja de pratar mer om energieffektivitet här än prestanda, så det är en liten kompromiss eftersom vi annars alltid brukar få höra om fast and smooth, snabbt och med bra flyt i gränssnittet, när det gäller Oneplus. Det här är helt enkelt en telefon för en målgrupp som annars kanske missar Oneplus. 

Skärmen är en LCD med förhöjd uppdateringsfrekvens till 120 hertz, men just på LCD-skärmar är vår erfarenhet att hög uppdateringstakt inte är lika påtaglig som i de dyrare, bättre oled-skärmarna, det på grund av inbyggd tröghet i LCD-displayernas flytande kristaller. Oneplus har prioriterat snabbladdning och batteriet på 5000 mAh kan ladda i 33 W, inte jättesnabbt men ändå mer än de flesta andra i den här prisklassen. Oneplus fortsätter också att skicka med laddare i paketet, vilket många andra tillverkare slutat med.

Ser vi till kamerorna så är det en huvudkamera på 64 megapixel assisterad av först en djupsensor som ska hjälpa till med porträttbilder och utöver det en makrolins. 

Fingeravtryckssensor sitter på en knapp på sidan av telefonen och den levereras antingen i glittrande ljusblått eller mera matt svart och kommer med Android 12 och två års garanterade systemuppdateringar. Oneplus gränssnitt Oxygen OS ligger över och vi får se om de lyckats göra systemet tillräckligt snabbt även i den här mer budgetbetonade telefonen när vi testar den.